Reducció 2h complementàries docents 55-59 anys Curs 2024-25


05 Sep, 2024

Reducció 2h complementàries docents 55-59 anys

1. Procediment de reducció de dues hores setmanals complementàries per al personal docent no universitari que tingui entre 55 i 59 anys per al curs 2024-2025.

1.1 El personal docent, que té entre 55 i 59 anys, destinat en centres educatius dependents del Departament d'Educació i Formació Professional, i amb més de 15 anys de serveis en qualsevol nivell educatiu de l'ensenyament públic no universitari, pot disposar d'una reducció de dues hores complementàries setmanals de presència al centre, segons les especificacions següents:

En l'educació infantil i primària, la reducció de les dues hores complementàries afecta les 7 hores d'horari fix setmanal d'activitats complementàries, que passen a ser-ne 5. Les altres activitats relacionades amb la docència passen a ser de 9 hores i 30 minuts.

En l'educació secundària, els ensenyaments d'idiomes i les escoles d'art, la reducció de les 2 hores complementàries afecta les 6 hores setmanals d'activitats complementàries d'horari fix de presència al centre, que passen a ser-ne 4. Les activitats no sotmeses a l'horari fix passen a ser de 8 hores.

En l'educació d'adults, si es tracta de personal docent del cos de mestres, afecta les 7 hores d'horari fix setmanal d'activitats complementàries, que passen a ser-ne 5. Les altres activitats relacionades amb la docència passen a ser de 9 hores i 30 minuts.

També en l'educació d'adults, si es tracta de personal docent dels cossos de professors d'ensenyament secundari, la reducció de les dues hores complementàries afecta les 6 hores setmanals d'activitats complementàries d'horari fix de permanència al centre, que passen a ser-ne 4. Les activitats no sotmeses a l'horari fix passen a ser de 8 hores.

En els ensenyaments d'idiomes, la reducció de les dues hores complementàries afecta les 6 hores setmanals d'activitats complementàries d'horari fix de permanència al centre, que passen a ser-ne 4. Les activitats no sotmeses a l'horari fix passen a ser de 8 hores.

L'edat mínima per acollir-se a aquestes reduccions de jornada s'ha d'haver complert abans de l'1 de setembre de l'any en què es demana la reducció.

Aquesta distribució de l'horari docent no es pot assignar al personal docent no universitari que tingui en l'horari setmanal hores dedicades a les funcions directives.

Sol·licitud

2.1 Les persones interessades a acollir-se a aquesta reducció de l'horari setmanal han de presentar una sol·licitud mitjançant el portal ATRI, adreçada a la direcció del centre, no més tard del 12 de setembre de 2024.

2.2 La direcció del centre educatiu ha d'emetre la resolució en un termini màxim de quinze dies. La resolució d'autorització, és pel període comprés entre l'1 de setembre al 31 d'agost. Aquesta resolució s'ha de comunicar a la persona interessada.

ACORD GOV/195/2024, de 3 de setembre, de mesures en matèria de personal docent dependent del Departament d'Educació i Formació Professional.

RESOLUCIÓ EDF/3198/2024, de 3 de setembre, sobre el procediment de reducció de dues hores setmanals complementàries per al personal docent no universitari que tingui entre 55 i 59 anys per al curs 2024-2025.

 

resolució_majors-55-anys