ANPE AGRAEIX A TOTS ELS DOCENTS LA CAPACITAT D'ADAPTACIÓ I EL TREBALL DIARI EN EL DIA INTERNACIONAL DELS TREBALLADORS/ES


01 May, 2020

Aquest any, la complicada situació que estem vivint ha portat als treballadors, en el nostre cas de l'Ensenyament, a afrontar la seva professió en unes condicions laborals, socials i personals excepcionals, que estan suposant un esforç extra dels docents per atendre i donar resposta a tots els seus alumnes durant aquest últim trimestre del curs escolar.

Amb motiu d'aquesta commemoració, ANPE vol ressaltar l'actitud exemplar i de lliurament que està demostrant el professorat durant aquestes difícils setmanes i agraeix a tots i cadascú dels docents seu esforç i professionalitat.

Per a ANPE els docents estan demostrant una vegada més ser un col·lectiu que treballa de manera vocacional en qualsevol circumstància per garantir la continuïtat de l'activitat lectiva malgrat les dificultats. Una exigència psicològica i emocional durant aquesta difícil situació que pot tenir conseqüències sobre l'estat de salut dels docents en un futur.

Per tal de que no es ressentin les condicions laborals del professorat, ANPE exigeix ​​una planificació clara i concisa per al proper curs escolar. S'ha de dissenyar un pla d'actuació per a una tornada a les aules segura i en un ambient de confiança per a tota la comunitat educativa, un pla que inclogui: una previsió i provisió suficient de places de professorat que permeti desdoblar aules per donar suport a alumnes i a docents i que, al seu torn, permeti la redistribució necessària de nombre d'alumnes per aula per a l'inici del següent curs escolar; dotació als centres del material i els mitjans necessaris per a la prevenció dels contagis per Covid-19; la implantació de la figura de la infermera escolar en els centres educatius, una reivindicació d'ANPE d'aquests últims anys; entre d’altres mesures sanitàries i laborals.

Finalment, ANPE demanda al conjunt de la societat: administració educativa, grups polítics, famílies, agents socials i mitjans de comunicació, entre d'altres, el reconeixement a l'esforç i a la dedicació que els docents estan realitzant durant l'Estat d'Alarma per seguir portant la educació a tot l'alumnat.