DIA INTERNACIONAL DE LA INFERMERA


12 May, 2020

infermera_1_noticia_cat

ANPE agraeix la dedicació i la professionalitat de les infermeres durant la present pandèmia i torna a reivindicar la necessitat de la infermera escolar en tots els centres educatius.

Avui se celebra el Dia Internacional de la Infermeria, amb el lema "Infermeres: La força de canvi per a un nou model sanitari". Un dia per agrair el seu gran treball i reivindicar la seva professió, acostant la seva feina als ciutadans i valorant el seu paper dins del sistema sanitari, paper que ha quedat més que patent durant aquests últims mesos en la seva lluita diària i constant contra el Covid-19. Aquest nou escenari fa encara més necessària la implantació generalitzada en tots els centres educatius de la figura de la infermera escolar.

ANPE, sindicat majoritari en l'ensenyament públic, és integrant de la Federació de Sindicats d'Educació i Sanitat (FSES), al costat del sindicat d'infermeria SATSE, conformant, al seu torn, juntament amb el Fòrum Espanyol de Pacients (FEP) i amb la Federació espanyola de diabetis (FEDE) la Plataforma Estatal de la Infermera Escolar. Tant des de la FSES com des de la Plataforma Estatal de la Infermera Escolar, ANPE ha vingut reclamant en els darrers anys la necessària presència en tots els centres educatius de la figura de la infermera escolar.

Ara més que mai, en aquests temps de pandèmia mundial, el paper de la infermera escolar és clau en els centres educatius. Algunes de les funcions que sempre hem ressaltat són la tasca assistencial, de prevenció i promoció d'hàbits de vida saludable i l'atenció sanitària dels nostres alumnes. Amb l'actual situació, considerem prioritàries l'aplicació de mesures higièniques i de seguretat sanitària per pal·liar la transmissió del virus amb l’ajuda dels professionals d'infermeria.

ANPE vol agrair el compromís, dedicació i professionalitat de les infermeres, que estan atenent tots els pacients, especialment, els malalts de coronavirus, i la gran tasca que en aquests difícils moments estan realitzant els nostres companys del sindicat d'infermeria SATSE amb el qual ANPE està federat. A més, ANPE exigeix ​​novament la implantació en tots els centres educatius de la figura de la infermera escolar per executar les mesures oportunes a fi de frenar el contagi de l'COVID-19 i crear hàbits sanitaris entre l'alumnat, els docents i tota la comunitat educativa.

Barcelona, 12 de maig de 2020