No al pla de reobertura dels centres educatius


20 May, 2020

ANPE Catalunya fa uns dies considerava inviable i del tot innecessària una tornada a l’escola aquest curs.

  • Primer, perquè s’havia de garantir la prevenció i seguretat de la comunitat educativa amb proves de diagnòstic de test o proves PCR, que a dates d’avui són prou difícil d’aconseguir. 
  • Segon, perquè tant docents com alumnat han fet un esforç sobrehumà per adaptar-se a l’ensenyament a distància i per acabar aquest curs de la millor manera possible, així que el retorn a les aules en la fase 2 de la desescalada, amb el curs pràcticament acabat i amb les avaluacions fetes, no tenia gaire sentit.

Avui, desprès de sentir al conseller, no podem més que reafirmar-nos en tot el que ja vam dir, a més de deixar palesa, una vegada més, la manca de concreció i la poca seguretat que ens ha transmès, deixant-ho tot en l’aire i traspassant tota la responsabilitat a les direccions, que no ho tindran gens fàcil.

Ha insistit en què el curs acabarà telemàticament però, si hem d’atendre alguns alumnes (tampoc saben quants), com ho farem, sinó es doblant la jornada, ja de per se  infernal? Qui decidirà quins docents hauran d’anar als centres i quins no? Sota quin criteri? Ha pensat el senyor conseller en algun moment que els docents des que s’han tancat els centres hem estat en contacte amb els nostres alumnes i, sobretot, els hem acompanyat? Moltes preguntes i cap resposta concreta, com hem vist a la roda de premsa.

Per una part, el Ministeri va deixar que cada comunitat autònoma agafes les regnes; la nostra ara deixa en mans de les direccions les decisions que ningú ha gosat establir. Una autèntica irresponsabilitat. Senyors, governar significa prendre decisions; per crear més incertesa, millor vagin-se a casa!

Per altra, és evident que aquesta pressa per obrir els centres no obeeix a cap criteri pedagògic i molt menys no segueix cap de sanitari, sinó que va encaminada a convertir els centres en un aparca nens, solucionant així el tema de la conciliació que ningú ha sabut ni volgut arreglar.

Per tot això, ANPE exigeix a l’administració propostes concretes, reals i factibles; que garanteixi totes les mesures de seguretat necessàries, perquè el curs pugui acabar i començar en les millors condicions per a tota la comunitat educativa i, especialment, que retiri aquest Pla de reobertura dels centres educatius, donant per finalitzat aquest curs escolar i posant totes les forces i recursos en dissenyar el plans i protocols per al curs vinent.

pla-reobertura-centres-educatius_fase-2_procicat_1