El Departament anima a no "baixar la guàrdia"


28 Abr, 2021

neteja-de-mans

El Departament ha penjat un comunicat al Portal de Centre, on s’anima a la comunitat educativa a no baixar la guàrdia i a fer un últim esforç per complir amb les mesures bàsiques de prevenció que tots/es hem mantingut escrupolosament des de l’inici de la pandèmia.

ANPE també vol animar al Departament a que cuidi i protegeixi els seus treballadors/es dels centres educatius i l’encoratja a concretar, millorar i informar ja del pla de vacunació: no ens val que ens diguin “en les pròximes setmanes”. Volem saber ja i no pels mitjans de comunicació:

  • A partir de quin dia es reprendrà la vacunació dels docents?
  • Quina vacuna rebran els que ja porten una dosi d’Astrazeneca?
  • És tindrà en compte aquesta vegada al col.lectiu de 55-60 anys?
  • Estarà tota la comunitat educativa vacunada abans de l’1 de setembre?

Ens mereixem estar informats i, sobre tot, vacunats per afrontar amb més garanties aquest final de curs i iniciar el proper amb una mica més de seguretat.

Complir amb això és la millor manera de demostrar l’agraïment per la bona tasca realitzada pel personal de tots els centres educatius.

 

No abaixem la guàrdia amb la covid-19 

El pla de vacunació es reprendrà en les pròximes setmanes per al col·lectiu prioritzat de professionals dels centres educatius, tant per a les primeres dosis restants com per a les segones dosis.

Actualment, un 65 % del total de professionals que treballen als centres educatius han rebut la primera dosi de la vacuna contra la covid-19. Tot i que la vacunació disminueix molt la possibilitat de contagi, no l’elimina, i les persones vacunades poden continuar encomanant el virus a les persones del seu entorn.

En aquest sentit, és molt important continuar mantenint les mesures bàsiques de prevenció per fer front a la covid-19: distància de seguretat, ús de la mascareta, rentat de mans, ventilació, manteniment de la bombolla d’unitat de convivència i aïllament, en cas de tenir símptomes o haver estat en contacte amb alguna persona que hagi donat positiu en una prova diagnòstica.

El seguiment d’aquestes mesures s’ha demostrat que és útil i imprescindible perquè els centres educatius s’hagin mantingut oberts i els confinaments dels grups estables no hagin tingut una afectació rellevant en el desenvolupament de l’activitat pedagògica.

Falten poques setmanes per finalitzar aquest curs 2020-2021; un curs que ha estat molt complex i, per això, cal un darrer esforç per seguir complint les mesures amb el màxim rigor, malgrat el cansament acumulat de tot el curs i la falsa sensació de seguretat col·lectiva que ens pot generar la vacunació de part del col·lectiu. Així, les reunions i els claustres, l’organització de comiat d’alumnes, les sortides de final de curs, etc. han de ser activitats segures i adequades als protocols sanitaris, també durant aquest darrer trimestre del curs escolar.

La implicació de la comunitat educativa ha estat clau durant tota la pandèmia. Gràcies a vosaltres les escoles podran romandre obertes fins a final de curs i són segures. Us encoratgem a seguir fent-ho tan bé com fins ara.