Convocades 284 places de mentors digitals


29 Oct, 2021

informàtica

 

Convocades 284 places de mentors digitals

El passat 12 d'octubre el Govern va aprovar la dotació de 284 places de mentoria digital. Es tracta d'una actuació que s'emmarca en el Pla d’educació digital de Catalunya 2020-2023 i que té com a objectiu capacitar el professorat en competències digitals i, consegüentment, avançar en la transformació del sistema educatiu perquè doni resposta als reptes de l’era digital. 

El mentor o mentora digital ha d'ajudar a entre 4 i 15 centres en tot allò relacionat amb l'estratègia digital i els ha d'acompanyar mentre la posen en marxa, entre gener de 2022 i agost de 2023. Aquest acompanyament es fa conjuntament amb la xarxa ja existent d’assessors i referents digitals, i amb l’equip de cultura digital. Durant aquest període, n'ha de fer una avaluació continuada. 

Els objectius principals del programa són els següents:

  • Que el 100 % de l’alumnat tingui experiències d’aprenentatge que incorporin el pensament computacional, el pensament crític, l’ús d’instruments i aplicacions digitals, la comunicació transmèdia, la robòtica, etc. 
  • Que els centres acabin el procés amb una estratègia digital de centre definida.
  • Que el 80 % del professorat disposi de la competència digital B1.

Les places es cobriran mitjançant un procés selectiu entre el personal docent adscrit als centres titularitat del Departament que compleixi els requisits i hi participi. Les persones seleccionades ocuparan ​els llocs en comissió de serveis o adscripció provisional.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Descripció del lloc

Es convoquen 284 places de mentors/ores digitals per impulsar la digitalització dels centres educatius catalans. Es tracta d’una de les principals actuacions del Pla d’educació digital de Catalunya 2020-2023​.

La figura del mentor/a digital s'encarregarà d’acompanyar, implementar i avaluar l’estratègia digital als centres.

Concretament, a través de l’acompanyament dels mentors/ores, es capacitarà el professorat en competències digitals en el marc del projecte educatiu del centre; s’acompanyarà a la comissió digital en l‘elaboració de l’estratègia digital de centre, i es durà a terme una formació interna per assolir la competència digital.​

Continuar llegint

*Formulari: EDUMD001-21 - Mentor/a digital, assessor/a tècnic/a a docent als Serveis territorials del Departament d'Educació o Consorci d'Educació de Barcelona

Termini de presentació: 8.11.2021

 

Més informació: El Govern aprova la dotació de 284 mentors digitals per impulsar la digitalització dels centres educatius