El Departament vol acabar amb la jornada continuada!


25 Feb, 2022

jornada-continuada

Una altra vegada ens assabentem per la premsa de les intencions que el Departament té amb el model horari de jornada continuada. Pel que sembla, volen acabar amb la jornada intensiva a secundària i ja s’hi estan posant.

De forma unilateral estan decidits a que a partir del curs vinent tots els instituts escola facin horari partit almenys tres tardes a la setmana. Volen tornar al model horari de primària on les tardes són lectives i, sembla que fins i tot es permetrà fer classes quatre dies a la setmana o bé totes cinc. Sembla que a Catalunya, en comptes d’anar cap al davant, vulguin fer-nos retrocedir a aquells temps quan també s’anava a l’escola dissabtes al matí! I tot en nom d’una malentesa conciliació familiar i uns criteris pedagògics que pot ser no saben ben bé quins són, però que sona molt bé dir-los.

Per arrodonir-ho, també pensen posar fi al pla pilot de jornada intensiva que s'està fent en 25 escoles de primària a curt termini.

ANPE rebutja aquest nou propòsit del Departament i els demana que no es toqui un model horari que ha acabat amb l’absentisme i la conflictivitat a Secundària i que es respecti el model horari que la comunitat educativa esculli per al seu centre. Li recordem que, si una de les raons esgrimides per l’avançament del calendari escolar era equiparar-nos a la resta de l’Estat i a Europa, en tots aquests llocs el model horari que impera és la jornada continuada que mai ningú s’ha qüestionat i que aquest model horari també serveix per a la conciliació de moltes famílies.

Una vegada més el Departament tirarà pel dret menyspreant a la comunitat educativa i imposant el que ells vulguin? El dret a decidir vol dir també tenir el model horari escollit per cada centre atenent a la seva autonomia.

Premsa: Educació aposta per acabar amb la jornada intensiva a secundària a llarg termini