8 de març, Dia Internacional de la Dona


07 Mar, 2022

catalan_ig_fb-1080x1080

El 8 de març se celebra el Dia Internacional de la Dona, amb el lema: “Igualtat de gènere avui per a un demà sostenible”.

En el dia internacional de la dona, ANPE vol posar en valor l'educació per a la “Igualtat de gènere avui per a un demà sostenible”, lema elegit per les Nacions Unides aquest any per reconèixer la contribució de les dones i les nenes de tot el món, que estan liderant els esforços de resposta, mitigació i adaptació al canvi climàtic per construir un futur més sostenible per a totes les persones.

En aquest dia tan assenyalat, ANPE vol destacar la rellevància del rol exercit per la professió docent a fer efectiva la igualtat de gènere en tots els àmbits de la nostra societat i expressar el convenciment que l'Educació, tot i no ser l'única, és la més eficaç eina per assolir la igualtat real entre dones i homes.

Des d'ANPE ens sentim orgullosos del paper jugat per l'Educació com a eix transformador del futur de qualsevol societat que pretengui seguir avançant en llibertats, drets i igualtat per a tothom, en qualsevol lloc i situació; així com de la preponderant posició assolida per la dona dins del nostre col·lectiu professional.

D'acord amb el lema “Igualtat de gènere avui per a un matí sostenible”, també volem visualitzar la feina que des de les nostres escoles realitzen les docents i el seu alumnat, en la lluita contra el canvi climàtic i l'explotació indiscriminada de recursos que afecta especialment, a nivell mundial, al col·lectiu de dones i nenes a la seva vida diària.

No serà suficient l'esforç realitzat pel professorat, sense un compromís real de les institucions i del conjunt de la societat, que inspiri polítiques efectives a nivell local, autonòmic i estatal.

El dia 8 celebrem el Dia de la Dona i a ANPE tenim més que sobrats motius per celebrar-ho.

#8M #igualtat #anpeambtu #anpecatalunya