Adeu, curs 2021/22!


22 Jun, 2022

cartell-fi-de-curs-2

Per fi! Semblava que no arribaria mai, però ja s’ha acabat aquest curs 2021-22 que ha estat complicat, molt dur i força agitat.

Començàvem el curs patint encara les seqüeles de la Covid, amb un professorat exhaust pel sobreesforç i la saturació de feina durant la pandèmia. Encara no ens havíem refet, quan un seguit de notícies anaven a complicar més el curs ja encetat: exigència del nivell C2 a partir de 2024; disminució de professorat per la no renovació dels reforços Covid; nous currículums; la sentència del 25% i, finalment, l’avançament del calendari escolar que va fer esclatar la comunitat educativa.

A l’esgotament es va afegir la indignació davant el menyspreu del Departament vers als seus treballadors/es que va provocar la convocatòria de 9 jornades de vaga des del març al juny, amb un seguiment ampli a l’inici de les protestes, però que es va anar diluint amb el pas del temps, sense aconseguir el que nosaltres consideràvem un mínim raonable: retorn a les 19/23 hores lectives; primer estadi als 6 anys i reducció de 2 hores lectives pels majors de 55 anys.

I així hem arribat al final, de nou cansats, esgotats i desencantats per tot plegat: per la immobilitat del Departament, incapaç de revertir les retallades que estem patint des de l’anterior crisi; per la politització constant amb la llengua; pels nous currículums; per la pressa en imposar un calendari sense consens justament un any amb tants canvis; per tanta burocràcia; i finalment, per la onada de calor que hem patit aquests últims dies de curs...

Tot això ens augura un altre curs convuls, perquè a tot l’anterior afegirem un concurs de mèrits, unes oposicions, un concurs de trasllats que portaran més nerviosisme i cansament a uns docents molt cremats aquests dos últims anys...

Però ara ho deixem, tanquem el curs i penseu només en gaudir d’aquestes més que merescudes vacances que tots i totes vosaltres necessiteu més que mai.

Des d’ANPE volem donar les gràcies a tot el professorat, que juntament amb l’alumnat sou els grans protagonistes de l’ensenyament i els veritables eixos vertebradors del sistema, pel vostre compromís, la vostra entrega i la vostra dedicació inesgotable i convoquem al Departament al setembre per recuperar el suspens que s’ha guanyat a puls aquest curs.

Gràcies a tots i a totes i Bon Estiu!