11 de febrero- Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència


11 Feb, 2023

ANPE commemora el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència

Volem visibilitzar el treball de les dones que es dediquen a les àrees d’STEM, perquè siguin un referent per al nostre alumnat, fomentant vocacions científiques i tecnològiques en les nenes i joves

L'11 de febrer se celebra el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, proclamat per l'ONU l'any 2015. L'objectiu de la celebració d'aquest dia és donar veu a les dones i a les nenes perquè tinguin un paper protagonista en aquelles àrees de la ciència que són imprescindibles per al desenvolupament humà. Aquesta iniciativa promou la igualtat de gènere i l’apoderament de les dones i les nenes, així com la seva participació plena i equitativa en la ciència.

Enguany se centra en el paper de les dones, les nenes i la ciència amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), la ciència i la igualtat de gènere, fonamentals per al desenvolupament sostenible.  Actualment, en alguns països del món hi ha una lluita de gèneres, on les dones han estat relegades en la participació en disciplines com la tecnologia, les ciències o les matemàtiques.

Des d'ANPE, volem celebrar aquest dia donant visibilitat al treball de les dones que es dediquen a les àrees d’STEM, perquè siguin un referent per al nostre alumnat, fomentant vocacions científiques i tecnològiques en les nenes i joves. Reclamem a les Administracions Educatives un major compromís amb aquestes professions perquè es puguin triar aquestes àrees com a carreres professionals sense estar condicionades per cap tipus de hàndicap, dotant dels recursos necessaris, tant personals com materials, que afavoreixin un context educatiu en el qual prevalgui l'equitat i la igualtat de gènere.

ANPE seguirà reivindicant un major accés i participació plena i equitativa de les nenes i les dones en la ciència.

11 de febrer 2023

#anpeelvalordelaindepencia #anpecatalunya #anpeambtu