Ús dels telèfons mòbils als centres educatius


30 Ene, 2024

Ús dels telèfons mòbils als centres educatius

El Departament d'Educació ha establert unes directrius clares per assegurar que l'ús dels mòbils no interfereix amb el procés d'aprenentatge de l'alumnat i la convivència entre els membres de la comunitat educativa.

Aquestes directrius parteixen de les conclusions de l'informe del Consell d'Educació de Catalunya de desembre de 2023, fruit dels debats amb la comunitat educativa d'arreu del territori:

  • Cal reduir al mínim possible l'ús dels telèfons mòbils als centres educatius; els usos permesos han d'estar justificats educativament.
  • La limitació d'aquests dispositius afavoreix la concentració de l'alumnat i fomenta les interaccions cara a cara.
  • Els centres educatius han de garantir que l'alumnat assoleixi la competència digital, amb l'ús de recursos i eines digitals de què ja disposa el sistema, fomentant l'autoregulació i el pensament crític, clau per al bon ús dels telèfons mòbils.

La regulació de l'ús dels telèfons mòbils no només preserva l'entorn d'aprenentatge, sinó que també contribueix al desenvolupament integral dels estudiants i fomenta l'assoliment de la competència digital d'una manera responsable i ben orientada.

Llegir més...