• Noticia destacada

ANPE reclama la integració de tots els cossos docents en el grup A1 i l'actualització dels complements de nivell


07 Feb, 2024

El sindicat demana que es negociï la normativa sobre el desenvolupament de la professió docent partint d'aquestes dues mesures prèvies

07 / 02 / 2024. El sindicat professional i independent de docents ANPE, primer sindicat entre el professorat de l'ensenyament públic, reclama la integració de la totalitat dels cossos docents en el grup funcionarial A1, així com l'actualització dels complements de nivell retributiu de tots ells.

El president de l'organització sindical, Francisco Venzalá, s'ha dirigit mitjançant una carta a la ministra d'Educació, Formació Professional i Esports, Pilar Alegría, per recordar-li la importància d'avançar en la regulació de la formació inicial i permanent, l'accés i el desenvolupament professional docent, tal com s'estableix en la Disposició Addicional Setena de la LOMLOE. Pel que fa específicament al darrer aspecte, relatiu a la carrera professional docent, ANPE demana al Govern que redacti, amb caràcter previ, una proposta normativa que estableixi la integració en el grup funcionarial A1 dels cossos docents que actualment continuen en el grup A2.

El sindicat recorda que ja s'han fet passos, i es continuen donant, perquè el professorat amb titulació universitària pertanyent a cossos docents del grup funcionarial A2 s'integri en el grup A1, com es va fer amb l'antic cos de Professors Tècnics d'FP o com s'està fent ara mitjançant la Llei d'Ensenyaments Artístics amb el cos de Mestres de Taller,  però subratlla que falta per abordar la integració del cos de Mestres d'Ed. Infantil i Ed. Primària, el professorat del qual compleix els requisits exigits als col·lectius ja integrats o en vies de ser-ho.

Així mateix, ANPE considera que la norma que ha demanat al Govern ha d'incloure també l'actualització dels complements de nivell retributiu. En aquest moment els complements que els corresponen als diferents cossos docents van del nivell 21 al 26. El plantejament del sindicat és que s' incrementin i parteixin com a mínim del nivell 24.

L'organització sindical ha instat la ministra que convoqui de manera urgent la taula de negociació del professorat no universitari per abordar aquests aspectes que porta temps reivindicant com és la regulació de la normativa sobre el desenvolupament de la professió docent, recollida en la Disposició Addicional Setena de la LOMLOE, partint de la base de la integració de tots els cossos en el grup A1 i de l'actualització dels complements nivell.