11 de febrer, Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciencia.


11 Feb, 2024

 

ANPE s'uneix a la celebració del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència que des de l'any 2015 va aprovar l'Assemblea General de les Nacions Unides.

L'11 de febrer se celebra el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, proclamat per l'ONU l'any 2015. L'objectiu de la celebració d'aquest dia és donar veu a les dones i a les nenes perquè tinguin un paper protagonista en aquelles àrees de la ciència que són imprescindibles per al desenvolupament humà.

Enguany el lema proposat per l'ONU és LIDERATGE DE DONES I NENES EN LA CIÈNCIA: UNA NOVA ERA PER A LA SOSTENIBILITAT.

Aquesta celebració es proposa sensibilitzar tota la societat del valor de la dona en la Ciència amb els objectius de:

  1. Eliminar els estereotips de gènere i transformar la societat des de l' educació.
  2. Promoure la igualtat de gènere i l'apoderament de les dones i les nenes.
  3. Refermar la seva participació plena i equitativa en la ciència.
  4. Valorar i promoure la participació de la dona en el món de la Ciència, des de la més tendra infància fins a les més altes esferes de direcció de projectes de recerca i innovació científica i tecnològica.

Des d'ANPE volem donar visibilitat al treball de les dones que es dediquen a les àrees STEM i que siguin un referent per al nostre alumnat. Per això reclamem a les Administracions Educatives un major compromís i implicació en la dotació de recursos materials i personals cap a aquest objectiu.

Afavorir el desenvolupament d'una educació en igualtat i respecte és la millor manera d'aprofitar el talent i la creativitat de la dona en l'àmbit científic i tecnològic. Alhora, estarem fomentant les vocacions científiques entre nenes i joves.

ANPE, Sindicat Independent de l' Ensenyament Públic