1 de Maig: ANPE posa en valor l'esforç, el lliurament i la vocació del personal docent


01 May, 2024

ANPE reivindica i posa en valor l'esforç, el lliurament i la vocació amb la qual el personal docent exerceix la seva tasca, la seva aportació a la societat i reclama millors condicions sociolaborals

En el Dia dels Treballadors, demanem el desenvolupament de la professió docent i l'establiment d'una carrera professional

L'1 de maig és una data de referència internacional per als treballadors i les treballadores. En aquest dia es commemora a bona part dels països del món la lluita històrica pels drets laborals, en record de les mobilitzacions per la consecució de la jornada de 8 hores.

Com a part fonamental de la força de treball en un Estat democràtic, els i les docents de l'ensenyament públic ens sumem a les celebracions d'aquest dia defensant els nostres drets i reclamant la millora de les nostres condicions laborals. La importància de la tasca que exercim en la formació de les noves generacions exigeix de les diferents administracions que se'ns brindin condicions adequades de treball i que se'ns reconegui el valor que aportem a la societat.

En aquest Dia dels Treballadors, reclamem que s'abordin d'una vegada les necessàries millores de la professió docent. ANPE proposa actuacions en un doble vessant; d'una banda, una Llei que reguli la professió docent i d'altra banda un Estatut que reguli des de l'ingrés i l’accés a la funció pública docent fins a la jubilació.

Un element clau i imprescindible és el desenvolupament legislatiu de la carrera professional docent, tal com s'estableix en la pròpia llei educativa, prioritzant la integració de tot el professorat en el grup A1 i l'actualització dels complements de nivell dels cossos docents partint del nivell 24.

En l'última convocatòria de la Mesa de Negociació del Ministeri, demanem la reactivació de les negociacions i la seva continuïtat a través d'un calendari de negociació que permeti abordar les nombroses qüestions que afecten i preocupen el col·lectiu docent i els centres educatius.

El professorat afronta nombrosos desafiaments en la seva tasca, des de l'escassetat de recursos i l'excés de burocràcia fins a la pèrdua de poder adquisitiu i la falta de reconeixement social.

Des d'ANPE volem reivindicar i posar en valor l'esforç, l'entrega i la vocació amb la qual el personal docent exerceix la seva tasca malgrat aquestes dificultats.

Barcelona, 1 de maig de 2024