Devolució IRPF Maternitat/Paternitat


03 Dic, 2018

El 5 d'octubre el Tribunal Suprem va considerar que les prestacions per maternitat havien d'estar exemptes d'IRPF.  Posteriorment el govern espanyol va afegir l'exempció a les prestacions per paternitat i ara també, tot i que la sentència del Suprem no feia referència al cas del col·lectiu de funcionaris,  la ministra d'Hisenda ha explicat que els funcionaris podran reclamar aquesta devolució.  

Per tant, la devolució de l'IRPF de les prestacions per maternitat i paternitat correspon als pares i mares amb fills nascuts entre el 2014 i el 2017, tot i que per ara només estarà disponible la sol·licitud per les prestacions del 2014 i 2015. La resta haurà d'esperar al gener. Els progenitors amb fills nascuts el 2018 ja no hauran de pagar l'impost quan facin la declaració de la renda corresponent a aquest exercici.

Formulari de l’Agència Tributaria: Devolució prestació maternitat/paternitat

Caldrà indicar la data de naixement del fill o filla i el número de compte de qui fa la sol·licitud. La resta de dades les gestionarà la pròpia agència tributària i no serà necessari adjuntar cap altra documentació. A més, serà possible descarregar la sol·licitud en paper i presentar-la de forma presencial a les oficines de l’Agència Tributària.

Els beneficiaris podran començar a rebre les quantitats reclamades de manera immediata i per ordre de lliurament de les peticions. Cal tenir en compte que si el nadó va néixer l’últim trimestre de l’any, el més probable és que la prestació es cobrés en dos exercicis diferents i, per tant, cal presentar la sol·licitud de rectificació dels dos anys.

En aquest enllaç hi trobareu més informació i un vídeo explicatiu.