ANPE guanya les eleccions sindicals celebrades el 4 de desembre


05 Dic, 2018

En aquests quatre anys d'incerteses i d’inestabilitat política que han afectat també a l'educació amb reformes i contrareformes i no s'han abordat en profunditat els veritables reptes del nostre sistema educatiu, ANPE ha mantingut un discurs coherent, rigorós, independent i professional a tot l’estat que, amb les nostres iniciatives i reivindicacions, amb el nostre compromís i treball, ens ha portat a guanyar les eleccions i a ser la candidatura més votada a Astúries, Canàries, Castella-la Manxa i Múrcia, així com en altres províncies (Tenerife, Albacete, Ciudad Real, Conca, Guadalajara, Palència, Valladolid i Zamora). Ha augmentat la seva representativitat a Andalusia, Madrid, Castella i Lleó, Extremadura, Comunitat Valenciana, Cantàbria, Galícia, Aragó i Balears.

ANPE lidera la representació del professorat amb 367 delegats, seguida per CCOO amb 304 delegats, CSIF amb 302 i les confederacions de sindicats de l'ensenyament STES amb un total de 364 delegats.

S'obre un nou període marcat per la inestabilitat política i per la proposta d'una nova reforma educativa davant la qual ANPE seguirà exigint:

  • Un Pacte Educatiu, que d'estabilitat al Sistema i allunyi a l'educació de la confrontació política, apostant per l'Ensenyament Públic com a eix fonamental i pel seu professorat.
  • Un marc competencial bàsic en el qual estiguin perfectament definides les atribucions de l'Estat i les de les CCAA, perquè no es ressenti el principi d'igualtat i de cohesió social en tot el territori nacional.
  • Abordar d'una vegada la situació del professorat i el seu futur professional, donant resposta al disseny de la professió docent en un doble aspecte, establint una Llei de la professió docent i, d'altra banda, amb un Estatut de la Funció Pública Docent que reculli i desenvolupi la carrera professional docent.
  • Elaborar un pla estratègic de la convivència en els centres que permeti la millora de la convivència i contempli el desenvolupament reglamentari de l'autoritat del professor, un programa de prevenció d'assetjament escolar que inclogui l'acceleració dels protocols de protecció a les víctimes, un pla específic de formació del professorat i la reactivació de l'Observatori Estatal sobre la Convivència Escolar, entre altres mesures.

ANPE vol reconèixer la feina dels seus delegats sindicals, artífexs d'aquest triomf, i agraeix al professorat de l'ensenyament públic la confiança dipositada en nosaltres per afrontar els importants desafiaments i reptes als quals s'enfronta l'educació en els propers anys amb la defensa de l'ensenyament públic i les condicions laborals dels docents, qüestions en les quals ANPE ha treballat sense descans des de la seva independència, professionalitat i coherència al llarg dels seus 40 anys de trajectòria.

Des d’ANPE Catalunya felicitem als nostres companys/es per l’èxit aconseguit i esperem que el proper dia 12 de març, data en la que se celebraran les eleccions sindicals a Catalunya, també puguem contribuir amb uns bons resultats.