Reduccions de Jornada


06 May, 2022

reducció-de-jornada

Reducció de dues hores d'activitats complementàries per al personal funcionari docent que tingui entre 55 i 64 anys​​

Observacions: El personal funcionari docent que tingui entre 55 i 64 anys destinat en centres docents dependents del Departament d'Ensenyament, centres de recursos educatius per a deficients auditius (CREDA) i centres educatius per a deficients visuals (CREDV) que tingui més de 15 anys de serveis en qualsevol nivell educatiu de l'ensenyament públic no universitari, tindrà una reducció de 2 hores d'activitats complementàries setmanals de presència al centre per fer activitats d'una altra naturalesa.

Termini de presentació de sol·licituds: No més tard del 13 de setembre del curs per al qual es sol·licita.

Ves a ATRI per fer la tramitació   (Apartat Gestió del Temps)      

 

Interès particular (50% de les retribucions)

Presentació sol·licituds abans del 31 de maig

Durada: La reducció de jornada s'inicia el dia 1 de setembre i finalitza el 31 d'agost. La reducció de jornada serà prorrogable, però s'haurà de renovar cada any presentant una sol·licitud, adreçada a la direcció dels serveis territorials amb anterioritat al 31 de maig del curs anterior.

Retribucions: Es cobra un 50% de les retribucions bàsiques i complementàries. Si el temps durant el qual es gaudeix de la reducció de jornada és igual o superior a un any, l'haver regulador a efectes de pensió de jubilació es veurà reduït proporcionalment a la reducció de les retribucions.

Observacions: Aquesta reducció de jornada és aplicable a personal funcionari de carrera sempre que ocupi un lloc de treball a jornada sencera. Es pot demanar només una reducció de mitja jornada de treball. A petició de la persona interessada, la seva dedicació en el centre es podrà concentrar en 3, 4 o 5 dies. El personal laboral que  ocupi una vacant, d’acord amb l’article 47 del VIè Conveni col·lectiu únic d’àmbit de Catalunya del personal laboral de la Generalitat de Catalunya també la podrà demanar. 

L'autorització d'aquesta reducció de jornada resta subordinada a les necessitats del servei i és subjecta al règim que estableix la Llei 21/1987, de 26 de novembre, d'incompatibilitats del personal al servei de l'Administració de la Generalitat.

No es pot sol·licitar la reducció de jornada per interès particular fora del termini establert, ni renunciar-hi abans del 31 d'agost. La concessió de la reducció de jornada està subordinada a les necessitats del servei, requereix, per tant, el vistiplau de la direcció del centre. No es pot autoritzar la reducció de jornada per interès particular el personal que forma part de l'equip directiu del centre.

El fet de ser designat membre de l'equip directiu amb posterioritat a la concessió de la reducció de jornada per interès particular comporta que queda sense efectes la concessió esmentada. La persona que gaudeixi d'aquesta reducció de jornada haurà d'assistir a totes les reunions de claustre, de coordinació, d'avaluació i altres que siguin preceptives i degudament convocades.

Un cop concedida la reducció de jornada si s'obté una destinació en un centre diferent, mitjançant el procediment d'adjudicacions d'estiu o concurs de trasllats, s'ha d'aportar el vistiplau de la direcció del nou centre de destinació.

Ves a ATRI per fer la tramitació   (Apartat Gestió del Temps)