ANPE Catalunya dona suport a l'Institut Martí i Franquès de Tarragona, els quals denuncien des del centre la inviabilitat de les ràtios, ja que fa temps que han de gestionar grups d’ESO per damunt de ràtio (30).
A més, el claustre assegura que les recomanacions i mesures preventives sanitàries es compleixen, però ens transmeten que aquestes caldria complementar-les. El director del centre, en Jordi Satorra, ens comunica que el Departament coneix la casuística que travessen; per tant, veuen necessari garantir millor les mesures de seguretat idònies per al professorat, facilitant, si més no, les mascaretes Fpp2 per tot el professorat més enllà dels vulnerables (que sí que en tenen) o els que han de gestionar grups nombrosos.
Davant d’aquesta situació, des d’ANPE veiem la necessitat d'ampliar les infraestructures del centre, ja que aquest disposa de zones per poder-ho dur a terme. Satorra ens manifesta que l'assignació de més professorat, per tal de gestionar aquests espais alternatius i poder descongestionar les aules, fins i tot amb algun/na que altre educador/a per a l'ESO per qüestions reorganitzables del centre, és un dels temes tractats amb Educació on fins i tot han sol·licitat determinades hores de presencialitat per la figura d’un infermer/a. Des d’una part del professorat hi ha una certa angoixa perquè hi ha grups de batxillerat amb 35 alumnes. Ens manifesten el compromís de preservar el Projecte Educatiu de centre i és per aquest motiu que s'hi han plantejat l'execució del “pla acordió” que preveu mesures més restrictives. El professorat està realitzant una formació a través del Moodle per poder dur a terme la tasca en cas de confinament a l’ESO o la semipresencialitat al batxillerat per treure pressió sobre el gran nombre d’alumnes en un edifici limitat.
En resum, cal millorar els elements per preservar la salut dels professionals i de l'alumnat, i des del centre tan sols demanem que s'intenti buscar situacions complementàries que ajudin a donar solucions.