Resolució de la Junta Directiva de la CESI


01 Mar, 2022

pau

RESOLUCIÓ DE LA JUNTA DIRECTIVA DE LA CESSI SOBRE LA INVASIÓ RUSSA D'UCRANIA

Nosaltres, els membres de la Junta Directiva de la Confederació Europea de Sindicats Independents (CESI), condemnem enèrgica i amb fermesa l'atac no provocat de Rússia a Ucraïna; una agressió que no es pot justificar per cap mitjà.

Expressem la nostra plena solidaritat i suport al poble i a la nació ucraïnesa. Avui, els nostres pensaments estan amb tots els que són a primera línia: els soldats ucraïnesos que protegeixen les seves fronteres, els homes, les dones i, per descomptat, els nens.

L'atac és una violació sense precedents de les lleis i els tractats internacionals. Viola els principis bàsics de la Carta de l'ONU, i trepitja el principi més fonamental inherent a l'exercici diligent del lideratge: la preservació de la pau.

El Govern rus ha decidit tornar a les èpoques més fosques de la nostra història. Més de 70 anys després de l'obertura a la signatura del Conveni Europeu de Drets Humans -també signat i ratificat per la Federació Russa-, les tragèdies del passat es poden tornar a repetir.

Fem una crida als dirigents de la UE, reunits avui a Brussel·les, perquè no defugin prendre decisions clares i inequívoques. Decisions que demostrin que estem disposats a defensar els valors que són l’essència del nostre liberalisme: la pau, la llibertat, la democràcia, la seguretat, la justícia, la solidaritat, l’Estat de Dret, la dignitat humana i el respecte mutu.

Perquè aquest atac no es dirigeix ​​només contra Ucraïna. També va dirigit contra nosaltres.

Brussel·les, 24 de febrer.

La Confederació Europea de Sindicats Independents (CESI), de la qual ANPE en forma part, està integrada per 40 sindicats, amb més de cinc milions de membres.

Més informació: www.cesi.org/posts/resolution-of-the-presidium-of-cesi-on-the-russian-invasion-of-ukraine