ANPE ES CONCENTRA DAVANT EL CONGRÉS DELS DIPUTATS AMB EL LEMA "– POLÍTICA + EDUCACIÓ "


29 Sep, 2022

congreso

 

Segons declaracions de Francisco Venzalá, president nacional d'ANPE: "Ara més que mai l'educació ha de ser una qüestió d'Estat, la nostra societat es veu sotmesa a una greu crisi social i econòmica".

Així mateix, va reiterar "la necessitat de treballar cap a la consecució, sinó d'un pacte educatiu, almenys treballar fins a aconseguir un acord de mínims sobre els quals se sustenti la vertadera i necessària reforma que el nostre sistema educatiu necessita, comptant amb l'opinió i la col·laboració activa del professorat".

En aquesta concentració s'ha fet entrega d'aquest MANIFEST a tots els grups parlamentaris per fer visible l'actual situació que travessa el nostre sistema educatiu en general i les condicions professionals i soci laborals del professorat.

MANIFEST

MENYS POLÍTICA i MÉS EDUCACIÓ

Des de fa anys, el professorat i el sistema educatiu a Espanya han suportat múltiples i reiterats canvis normatius. En els últims 40 anys, les lleis i normes en l' àmbit educatiu es modifiquen segons el color polític del Govern de torn.

Davant d'aquesta situació, ANPE ha manifestat en reiterades ocasions la necessitat de preservar l'educació de la permanent i cada vegada més freqüent confrontació política i ideològica. Una educació que és utilitzada com a arma llancívola entre les diferents opcions polítiques i que llastren qualsevol possibilitat de pacte o acord que atorgui millores, estabilitat i perdurabilitat al nostre sistema educatiu i a les condicions sociolaborals dels docents.

Per això, ANPE fa un pas més i surt de nou al carrer per manifestar el nostre gran malestar davant del Congrés dels Diputats i requerir urgentment tots els partits polítics allà representats que deixin de fer un ús partidista i interessat de l'educació.

Així ANPE es concentrà davant el Congrés dels Diputats per traslladar als nostres representants polítics l’enuig del col·lectiu docent i de gran part de la societat davant una situació que, lluny de remetre, tendeix a assolir de forma progressiva majors cotes d'enfrontament, crispació i desacord.

L'educació ha de ser una qüestió d'Estat i, ara més que mai, en uns moments difícils on la nostra societat es veu sotmesa a una greu crisi social i econòmica, cal altura de mires i situar l'EDUCACIÓ, amb majúscules, com una veritable prioritat en el centre de les seves polítiques. Hem de garantir el futur del nostre país i això passa per atorgar una bona formació als nostres joves. És el moment d'apartar diferències i treballar cap a la consecució, si no d'un pacte educatiu, almenys treballar fins a assolir un acord de mínims sobre els quals se sustenti la veritable i necessària reforma que necessita el nostre sistema educatiu.

Per aconseguir-ho, és imprescindible comptar amb l'opinió i la col·laboració activa del professorat, els docents representen l'eix fonamental o pedra angular sobre la qual pivota la nostra educació. Un professorat que ha estat el gran oblidat en les passades lleis educatives i porta anys demandant la dignificació de la professió i un avenç i millores en la regulació de la nostra professió. Ja és hora d' un Estatut Docent que contempli des de l' ingrés a la jubilació del docent i estableixi una carrera professional motivadora.

L'ús polític i ideològic de l'educació afecta enormement el professorat i fonamentalment l'ensenyament públic, que és on principalment es focalitza aquest enfrontament, i injustament acaba deteriorant la imatge d'aquest i del seu professorat. Un professorat que suporta un progressiu augment de tasques burocràtiques i ràtios elevades, i un ensenyament públic sotmès a una fèrria i permanent controvèrsia mediàtica.

Per tot això, ANPE exigeix a tots els partits polítics la necessitat, ara més que mai, de MENYS POLÍTICA i MÉS EDUCACIÓ.