PREMIS ANPE EDUCACIÓ 2023


10 Nov, 2023

 

Els premis ANPE Educació 2023 subratllen la necessitat d'avançar en la millora educativa

"Estem vivint el moment social més convuls de les últimes dècades, per això necessitem persones compromeses amb l'educació" ha assegurat José Francisco Venzalá, President Nacional d'ANPE a la gala dels premis. Aquests guardons reconeixen aquelles persones i institucions que treballen per millorar l'Educació i construir una societat i un futur més inclusiu, equitatiu i sostenible.

ANPE ha celebrat la primera edició dels Premis ANPE Educació. El sindicat independent del professorat de l'ensenyament públic ha destacat la tasca de professionals i institucions que treballen en pro de la qualitat educativa.

Ismael Sanz Labrador, professor d'Economia Aplicada de la Universitat Rei Joan Carles, Olga Rodríguez Sanmartín, redactora del diari El Mundo, i la Fundació Atresmedia han rebut el reconeixement del sindicat per les seves diverses aportacions en camps com la investigació, la divulgació i el suport a l'ensenyament.

El professor Ismael Sanz Labrador ha remarcat que és important que mantinguem l'atenció en les condicions del professorat: "estem veient en els resultats de les nostres investigacions que la reducció la ràtio d'alumnes a les aules millora el procés d'ensenyament i aprenentatge".

"L'educació necessita un gran pacte entre totes les forces polítiques" ha subratllat la periodista Olga Rodríguez Sanmartín. La guanyadora del Premi ANPE al periodisme educatiu considera que la tasca dels docents a les aules "és la major garant de la igualtat". Per això, ha animat els presents a seguir treballant en la millora contínua.  

La directora adjunta de la Fundació Atresmedia, Susana Gato, ha assenyalat la necessitat de donar suport a la tasca docent. Si s'escau, des de la visibilització i el treball en alfabetització mediàtica i informacional. "Des de la Fundació volem atorgar-vos eines per ajudar els infants i els joves a fer front a la desinformació, als bulos i a la manipulació".

Finalment, Encarna Cuenca, presidenta del Consell Escolar de l'Estat, ha assaltat els valors que els premis representen, "la pau comença als col·legis", ha afirmat.  Aposta pel diàleg, l'entesa, la recerca de la comprensió de l'altre, mitjançant la resolució pacífica de conflictes des de l'aula. "El més difícil és mantenir-se serè davant el conflicte i buscar el compromís als ulls de l'altre", ha comentat. Ha destacat l'oportunitat d'aquests premis perquè "posen en valor tot el que pot fer la societat per l'ensenyament".