ANPE exigeix al Govern reactivar amb urgència i donar-li continuïtat a la negociació amb el professorat
El sindicat recorda que la Mesa de dijous, 5 d’abril, és la primera en més d'un any i insta l'Executiu a impulsar el diàleg per al desenvolupament normatiu de la professió docent.
ANPE, sindicat més representatiu de l' ensenyament públic no universitari, ha transmès al Ministeri d' Educació, Formació Professional i Esports la urgent necessitat que reactivi de manera real i efectiva la negociació amb les organitzacions sindicals representants del personal docent no universitari i li doni continuïtat en el temps.
El sindicat recorda que la Mesa de Negociació celebrada aquest dijous, 5 d’abril, és la primera que es duu a terme en més d'un any a causa de la injustificada negativa del Ministeri a convocar l'òrgan. ANPE crida l'atenció sobre el fet que, amb aquesta forma de procedir, el Govern d'Espanya està negant al professorat i a les organitzacions sindicals el dret a la negociació col·lectiva.
Per al president d'ANPE, Francisco Venzalá, "urgeix consensuar un calendari de negociació que permeti abordar les nombroses qüestions que afecten i preocupen actualment el col·lectiu docent i els centres educatius". Com a punt destacat, Venzalá subratlla que "el Govern, com a principal artífex de la Llei Orgànica d'Educació, té el deure de promoure i impulsar la negociació encaminada a desenvolupar-la, especialment pel que fa a la professió docent, tal com es recull en la disposició addicional setena de la LOMLOE". Així, sosté que, "després d'anys de falses promeses, ha arribat l'hora d'abordar el futur Estatut de la Funció Pública Docent, prioritzant la integració de tot el professorat en el grup A1 i l'actualització de les condicions d'ingrés a la condició de personal funcionari docent, de desenvolupament de la carrera professional i de jubilació, entre d'altres".
ANPE destaca que, de la mateixa manera que el seu caràcter independent i professional, principal senya d'identitat del sindicat, li permet valorar positivament aquelles actuacions de l'Executiu que donen rellevància a l'Educació i visibilitat a la comunitat educativa, com la presència en dues ocasions del president del Govern en la Comissió Permanent del Consell Escolar de l'Estat o la seva recent reunió amb representants dels Ensenyaments Artístics, el legitima també per assenyalar els aspectes menys positius de la seva actuació.
En aquest sentit, l'organització sindical adverteix el Govern que, en un escenari polític i social convuls com l'actual, no ha de deixar que l'Educació transiti per la senda de la incertesa, la improvisació i la inestabilitat com ve succeint des de fa anys, sinó que, ben al contrari, l'ha de convertir en la principal aposta de futur del país. Per a això, recalca ANPE, resulta essencial que dialogui, debati i negociï amb els legítims representants del professorat en el marc de la Mesa de Negociació, per tal d'assolir acords que permetin millorar la qualitat de l' Educació i de la professió docent.