Reduccions de jornada i Reducció de jornada per interés particular


24 Abr, 2024

Procediment de tramitació de les reduccions de jornada i Reducció de jornada per interès particular

RESOLUCIÓ EDU/1327/2024, de 19 d'abril, sobre el procediment d'autorització de reduccions de jornades al personal funcionari docent.

1 Procediment per a la tramitació de les reduccions de jornada següents:

- Per cura d'un fill o filla menor de sis anys.

- Per cura d'un fill o filla menor de dotze anys.

- Per cura d'una persona amb discapacitat psíquica, física o sensorial que no faci cap activitat retribuïda.

- Per tenir a càrrec un familiar fins al segon grau de consanguinitat o afinitat, amb una incapacitat o disminució reconeguda igual o superior al 65% o amb un grau de dependència que li impedeixi ésser autònom o que requereixi dedicació o atenció especial.

- Per fer efectiva la protecció o assistència social íntegra a les dones víctimes de violència de gènere.

- Per fer efectiva la protecció o assistència social íntegra als funcionaris que hagin sofert danys físics o psíquics com a conseqüència de l'activitat terrorista, el seu cònjuge o persona amb anàloga relació d'afectivitat, i els fills dels ferits i morts així com els funcionaris que acreditin patir situacions d'amenaces o coaccions directes i reiterades procedents d'organitzacions terroristes.

Aspectes més rellevants:

  • La dedicació en el centre pot concentrar-se en 3, 4 o 5 dies. Si l'organització del centre no permet la concentració sol·licitada, la persona interessada pot renunciar a la reducció de jornada abans de començar a gaudir-la.
  • Les persones interessades a acollir-se a una reducció de jornada han de presentar la sol·licitud mitjançant el portal ATRI, amb una antelació d'almenys quinze dies a l'inici de la reducció. Si s'autoritza la reducció de jornada, aquesta es perllongarà, com a mínim, fins al dia en què finalitzin les vacances escolars de Nadal, Setmana Santa o fins al 31 d'agost.
  • La sol·licitud s'ha de presentar cada vegada que s'obtingui un nomenament en un centre diferent al que es tenia concedida la reducció de jornada. Si el nou nomenament és en el mateix centre, la renovació és automàtica.
  • La seva finalització ha de coincidir sempre amb l'últim dia de les vacances escolars de Nadal, Setmana Santa o fins al 31 d'agost. En qualsevol cas finalitzarà la reducció de jornada quan acabi el fet causant que ha originat l'esmentada reducció.
  • En cas que s'hagi renunciat a la reducció de jornada abans de la seva durada màxima, no es pot tornar a gaudir de la reducció de jornada pel mateix fet causant durant el curs lectiu en el què s'hagi renunciat.

2 Procediment per a la tramitació de reducció de jornada per interès particular (Personal funcionari i interins (novetat)

Termini per a la seva sol·licitud:     31 de maig (personal funcionari)

                                                           2ª quinzena de juliol (personal interí)

-El personal funcionari que ocupi un lloc de treball vacant a jornada sencera, per acollir-se a aquesta reducció de la meitat de la jornada, ha de presentar la sol·licitud mitjançant el portal ATRI adreçada al director o a la directora dels serveis territorials de què depengui o al gerent del Consorci d'Educació de Barcelona com a molt tard el 31 de maig anterior a l'inici del curs corresponent, fent constar el nombre de dies en què vol concentrar la dedicació al centre (3, 4 o 5 dies). Durant la segona quinzena del mes de juliol, s'obrirà un segon termini per presentar sol·licituds adreçat exclusivament al personal interí que ha obtingut una vacant a jornada sencera i que estigui interessat en demanar aquesta reducció de jornada.

Aspectes més rellevants:

  • Es concedeix al funcionari la part de la jornada que convingui als seus interessos personals sempre que ho permeti l'organització horària del centre, i en funció del nombre de reduccions de jornada concedides i dels substituts nomenats per a cobrir-les. Si l'organització del centre no permet la concentració sol·licitada, la persona interessada pot renunciar a la reducció de jornada abans de començar a gaudir-la.
  • No es pot sol·licitar la reducció de jornada per interès particular fora del termini establert, ni renunciar-hi abans del 31 d'agost.
  • La reducció de jornada per interès particular és prorrogable anualment.
  • L'autorització de la reducció de jornada per interès particular resta subordinada a les necessitats del servei.
reducció-de-jornada