Grups estables de substitucions-Borsa Personal Docent


25 Jul, 2024

 

Grups estables de substitucions-Borsa Personal Docent

ACORD GOV/164/2024, de 23 de juliol, pel qual s'aprova la mesura de racionalització de l'organització i del personal per a una adequada planificació dels recursos humans en l'àmbit de l'educació.

Presenta la sol·licitud per al curs 2024-2025 (Del 21 al 26 d'agost)

Els grups estables de substitucions estan formats per les persones de la borsa de treball de personal interí docent que voluntàriament vulguin formar-ne part (presentant la sol·licitud en el termini que estableixi la convocatòria).

L'objectiu d'aquests grups és agilitar la cobertura dels llocs de treball de substitucions, prioritzant l'atenció directa a l'alumnat. Per aquest motiu, el personal docent que tingui adjudicat un dels grups estables de substitucions:

  • obtindrà un nomenament de substitut per a tot el curs escolar (de l'1 de setembre al 31 d'agost) en un centre de referència a jornada sencera, i
  • cobrirà les substitucions de la comarca o districte del seu centre de referència amb prioritat respecte de les persones que conformen la borsa de treball de personal interí docent i no formen part d'un grup estable de substitució.

El fet de tramitar la sol·licitud per formar part dels grups estables de substitucions implica acceptar la prestació de serveis a jornada completa, independentment del tipus de jornada que es tingui seleccionada a la borsa de treball de personal interí docent, i també tenir disponibilitat per prestar serveis durant tot el curs escolar.

L'assignació de les persones als grups estables es fa tenint en compte el número de barem que consta a la borsa de treball de personal interí docent, fins arribar al màxim de persones establertes a la convocatòria per a cada especialitat i comarca o districte.

Tenen preferència per formar part dels grups estables:

  • les persones que tenen acreditat el requisit de la formació pedagògica i didàctica, respecte de les persones que no el tenen acreditat;
  • les persones que estan cursant el màster de Formació del Professorat, respecte de les persones que s'han compromès a obtenir-lo.

Com funcionen els grups estables de substitucions

Requisits per participar-hi

Inici del curs escolar 2024-2025

Grups estables de substitucions convocats a les diferents comarques i districtes

Dates clau del calendari

Com presentar la sol·licitud

Consulta la normativa:

Resolució de la directora general de Professorat i Personal de Centres Públics per la qual s’obre la convocatòria pública per formar part dels grups estables de substitucions de la borsa de treball del personal interí docent per prestar serveis en centres dependents del Departament d'Educació durant el curs 2024-2025 (24.7.2024)

Resolució de la directora general de Professorat i Personal de Centres Públics, per la qual s’aprova la creació dels grups estables de substitucions de la borsa de treball del personal interí docent i de les bases reguladores de les seves convocatòries per prestar serveis en centres educatius del Departament d’Educació (24.7.2024)

 

 

acord-de-govern