Ampliació del Permís de l’altre progenitor a 16 setmanes


13 Ene, 2021

 

Durada: 16 setmanes ampliable en 2 setmanes més, en el supòsit de discapacitat del fill o filla, i per cada fill o filla a partir del segon en cas de naixement, adopció o acolliment múltiple, una per cadascun dels progenitors.

Observacions: Les sis primeres setmanes immediates posteriors al naixement, adopció o acolliment són de descans obligatori i ininterromput.

En cas que ambdós progenitors treballin i, transcorregudes les sis primeres setmanes, les deu setmanes restants es poden gaudir de manera interrompuda, ja sigui amb posterioritat a les sis setmanes immediates posteriors al període de descans obligatori per la mare, o bé amb posterioritat a la finalització dels permisos per naixement per la mare biològica o per adopció o acolliment i fins que el fill o filla compleixi dotze mesos. Si es gaudeix de manera interrompuda es requerirà, per cada període de gaudi, un preavís de al menys 15 dies i es realitzarà per setmanes completes.

En cas que s’opti per gaudir d’aquest permís després de la setzena setmana del permís per naixement i si el progenitor que gaudeix d’aquest últim permís hagués optat per compactar la lactància, les setmanes restants del permís del progenitor diferent de la mare biològica es començaran immediatament després de la finalització de la compactació de la lactància.

Retribucions: Es cobra el 100% de les retribucions

Sol·licitud de permisos, documentació i nor​mativa  

Declaració jurada  

Sol·licitud de gaudiment en períodes múltiples, del permís de maternitat biològica, adopció o acolliment i del permís de l'altre progenitor diferent de la mare biològica per naixement, adopció o acolliment

 

guia-pràctica-2020-21